ZVEZDANO BEOBASKET NEBO NAD BEOGRADOM
En esta foto podemos ver a Vasílis Spanúlis conduciendo el balón en un momento del Partido de Exhibición organizado por BeoBasket, agencia de Contratación de Jugadores, Jugadoras y Entrenadores

ZVEZDANO BEOBASKET NEBO NAD BEOGRADOM

0

U spektakularnom ambijentu obeležena je 20-ogodišnjica agencije BeoBasket, kada su terenom Arene prodefilovale najveċe evropske košarkaške zvezde.

Pozitivna atmosfera mogla se osetiti po samom ulasku u KomBank Arenu.

Organizator se potrudio da animira publiku kako nagradnim igrama , tako uz pomoċ čildiersica, maskotom, konfetama i balonima koji su ‘padali’ sa krova Arene.

Nešto nakon 20:00 h, došao je trenutak koji su svi išcekivali. Igrači iz Srbije , kao i sa prostora ex-YU, koji su Čiji je susret otvarao veče, najav ljivani su pojedinačno uz pirotehničke animacije, dok su plavi, igrači za područja ostatka sveta, nas oduševljenje publike na teren istrčala sa tribina Arene.

Veċ na početku susreta bilo je jasno da medju igračima ne postoji rivalstvo, veċ da ċe ljubitelji košarke moċi da uživaju u prijateljskoj saradnji na terenu i lepim potezima.

Mirza Teletoviċ, u timu crnih, ne uspeva da pogodi njegov nadaleko poznat šut za tri poena, ali zato zabavlja publiku laganim polaganjem lopte veċ u sledeċem napadu svoga tima, ali ne ostaje dužan ni Nedoviċ sa druge strane, koji u svome stilu snažno zakucava.

Par neiskorišċenih napada na obe strane i period bez poena, prekida Dangubiċ koji je bio precizan sa linije slobodnih bacanja i obezbedjuje svome timu prednost od 20:14.

Odmha zatim trojkom Micova, a potom i na njegovu asistenciju sjajnim zakucavanjem Dangubiċa, crveni naglašavaju dominantniju igru, da bi trojkom Nedoviċa to I konkretizovali i na pauzu otišli sa 28:22.

U nastavku meča , dolazi do kratkog prekida, ali ne zbog nemira, nesuglasica I sličnih razloga na koje smo navikli na utakmicama, veċ, sasvim suprotno, kako bi se uključili u direktan prenos finala Evropskog prvenstva za žene. Organizator je po ugledu na NBA hale, obezbedio četiri velika led ekrana , te je cela Aerena bila u moguċnosti da zajedno proslavi I oda poštovanje sjajnim Srpkinjama koje su u Budimpešti savladale u finlu Francuskinje, postale evropske šampionke I plasirale se na Olimpijske igre u Riu.

U nastavku meča domaċi su održali prednost i zabeležili pobedu nad crnim timom rezultatom 66:43.

Publika je sa oduševljenjem pozdravila naredni meč, izmedju plavih i, prethodno poraženih, crnih. Neke od košarkaša mališani su jedva ‘pustili’ na teren, a u želji da što ċbroj potpisasa svojih miljenika sakupe za uspomenu.

Okršaj plavih i crnih obeležio je dosta ravnomernija igra, kao i rezulttaska klackalica.

En esta foto podemos ver a Kyle Hines recibiendo el trofeo como MVP del Partido de las manos de Mishko Razhnatovitch, Chairman and CEO de BeoBasket

Kyle Hines, MVP, with Miško Ražnatović
Foto: Ivana Čutura

Ono što je bilo zanimljivo jeste da velikog majstora košarke ,Spanulisa, šut nimalo nije ‘hteo’, te nakon dva vezana promašaja lopte se domogava Majk Cirbes koji poentira, što Spanulis sa osmehom pozdravlja.

Nažalost po ekipu Dejana Radonjica, I ovaj meč njegovi momci gube, te sledi okršaj pobednika:

Domaċih crvenih, i igrača ostatka sveta.

Tejloro otvara meč snažnim zakucavanjem i nasluċuje brzu igru, medjutim, Spanulisa šut kao I tokom cele večeri, ne služi, a I nakon dosta nerealizovanih napada na oba koša, Bobi prekida ‘post’ uz aplauze sa tribina.

Na teren ulaze Neodviċ I Micov i uz Savana, Lučiċa I Milosavljeviċa, potpuno uspevaju da zaustave napade plavih , i povedu sa čak 23:8.

Medjutim u nastavku se razigrava , pre svega Hajns, te i pored vezanih promašaja sa distance Bobija Dixona, uspeva da uhvati rezultatski prilkjučak svome timu, no ipak prekasno da bi došlo do potpunog rezultatskog preokreta.

Poslastica za kraj i novo iznenadjenje priredilu su organizatori par sekundi pred isteka utakmice, Kada na liniju slobodnih bacanja staju Nenad Krstiċ I Žofre Lovernj i uveseljavaju publiku, koja im ne zamera dva promašaja, veċ uz aplauze pozdrvalja pogdotke za ‘treċu sreċu’!

Slavili su domaċi, igrači Idee sa 57:52, koji I definitivno bivaju pobednici turnira.

Igrač utakmice, bio je upravo najrazigraniji medju plavima, Kajl Hajns, košarkaš moskovskog CSK.

Proslava je ispunila nedeljeno veče mališana I ljubitelja košarke iz cele Srbije pa I velikog broja gostiju iz inostranstva.

Na sveukupan pozitivan utisak , nadovezali su se i sami igraici, Vesterman I Jelovac, koji su se složili da od proslavljene agencije dobijaju sjajne uslove za rad i razvoj karijere i iskazali veliku radost i zadovoljstvo da budu deo iste.

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Pin It on Pinterest

Share This

Gracias por Compartir

Gracias por Ayudar a Difundir (si te ha gustado y quieres que otros/as también lo disfruten, Compártelo en tus Redes Sociales)