REPREZENTACIJA SRBIJE ZAPOČELA PRIPREME
En esta foto podemos ver al Seleccionador serbio, Aleksandar "Sasha" Djordjevic, atendiendo a los representantes de los medios de comunicación en el primer día de entrenamiento

REPREZENTACIJA SRBIJE ZAPOČELA PRIPREME

0

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u sredu 15. jula, sada već po tradiciji , u hotelu Zira , kako bi zvanično startovala sa pripremama za predstojeći Evrobasket (5-20.septembar 2015 godine).

Srbija će grupnu fazu odigrati u Berlinu, i tom prilikom odmeriti snage sa reprezentacijom domaćina, Nemačke, Španije, Turske , Italije i Islanda.

Osim Nemanje Bjelice, koji je opravdano izaostao usled potpisivanja ugovora sa NBA timom, Minesotom, kao i Marka Kešelja i Ognjena Kuzmića koji nastupajuu letnjoj NBA ligi , svi momci sa skraćenog spiska selektora Aleksandra Đorđevića pojavili su se u zakazanom terminu.

Vidna je bila pozitivna atmosfera medju momcima, iskoristili su priliku da do poćčetaka same konferencije proćaskaju , pozdrave se.

Novitet u nacionalnom timu jeste da je dosadašnjeg kapiten, Nenada Krstića, nsledio košarkaš moskovskog CSK, i jedan od najboljih plejmejkera Evrope.

Ulogu zamenika kapitena, od sada će obavljati Stefan Marković.

Sektor reprezentacije nije krio zadovoljstvo zbog predstojećeg rada, i još jednom ukazao na medjusovnu podršku u timu, i napomenuo da u timu iz dana u dan uče jedni od drugih, a da je navažnija stvar kojuje on naučio od tima srčanost!

En esta foto podemos ver a algunos de los jugadores de la selección serbio durante el calentamiento individual previo al entrenamiento

Da je grupa u kojoj će naši momci nastupati najteža, složio se Sale, ali takodje konstatovao da to neće uticati na samopouzdanje ekipe, i da su sada već svi mogli da shvate o kakvom se timu radi, te je realno očekivati i visoke ambicije vicešampiona Mundobasketa 2014, a to je upravo ulazak u finale, u Francuskoj, i plasman na Olimopijske igre, koji je san svih igrača.

Novi kapiten ukazao je na snagu protivnika , koji su i vidjeni kao jedni od favorita, i složiio se da Srbija kvalitteom svakome od njih moze da parira i izbori plasman na Olimpijske igre.

Vec za vkend, tacnijeu subotu 18.jula , prema dogovoru je odrzan otvoren trening za predstavnike medija, a pred odlazak tima na pripreme u Sloveniju.

Selektor Djordjeviċ je tom prilikom informisao javnost da se Joviċ Stefan , nažalost, usled povrede neċe boriti sa saigračima u septembru. Njega ċe zameniti Pot iz univerzitetske reprezentacije.

Selektor je takodje najavio jake pripreme, gde ċe se maksimalno posveċeno trenirati , a prva provera biċe bez prisustva publike, protiv reprezentacije Madjarkse na Kranjskoj gori drugog avgusta.

Nakon toga , reprezentacija se seli u Francusku.

Sredina avgusta rezervisna je tradicionalni trofej Beograda, a pre toga Srbija ċe uzvratiti gostoprimstvo reprezentaciji Francuske i 12.Avgusta odigrati prijateljski meč u Beogradskoj areni.

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Pin It on Pinterest

Share This

Gracias por Compartir

Gracias por Ayudar a Difundir (si te ha gustado y quieres que otros/as también lo disfruten, Compártelo en tus Redes Sociales)